Zmie miasto
Rozrywka Logowanie / Rejestracja
Znajdujesz si w lokalnym wydaniu.

AAT: Closterkeller, The Chilloud

Kiedy2009-11-08 godzina 18:00
Za ile25/30 z
GdzieGwint Klub Studencki
ul. Zwierzyniecka 10
Bia造stok
 Closterkeller to czo這wy przedstawiciel nurtu tzw. "klimatycznego" rocka na polskiej scenie. Rozpoczynali w 1988 roku, graj帷 ci篹k muzyk spod znaku brytyjskiej nowej fali.

Pocz徠kowo bez sukces闚, rozwijali si jednak bardzo szybko i kolejny, 1989 rok, nale瘸 ju do nich. Wygrali wszystkie najwi瘯sze konkursy w kraju.
Liderk zespo逝 jest Anja Orthodox - jedna z czo這wych, polskich wokalistek rockowych, obdarzona charakterystycznym g這sem, charyzm i manier wokaln, kt鏎a uczyni豉 z niej wzorzec do na郵adowania dla wielu m這dych wokalistek rockowych. Teksty Anji - mroczna i pe軟a metafor poezja stanowi tak瞠 bardzo wa積y atut zespo逝 Closterkeller.
Muzyka Closterkeller, tak jak kolorowe tytu造 p造t ukazuje r騜ne odcienie i barwy. Mimo tej r騜norodno軼i Closterkeller posiada sw鎩 w豉sny, 豉two rozpoznawalny, charakterystyczny styl i jest zespo貫m wyr騜niaj帷ym si od innych w pierwszej lidze polskiego rocka. Od wielu lat niezmiennie plasuj si w czo堯wce najpopularniejszych zespo堯w rockowych pomimo, 瞠 graj muzyk nieco trudniejsz i bardziej ambitn, a ich najmocniejsz stron s specyficzne ci篹kie i mistyczne utwory. Uda這 im si wylansowa kilka du篡ch przeboj闚 jak: W moim kraju, Agnieszka, Scarlett, Na kraw璠zi, Czas komety czy W豉dza. Zesp馧 ma na koncie wyst瘼y (w latach 2002-2003) na zagranicznych festiwalach gotyckich - Dark Nation Day w Wiedniu, Gothic Night w Budapeszcie oraz najs造nniejszym - Wave Gotyk Treffen w Lipsku. Wsz璠zie by doskonale przyjmowany. Closterkeller wyst瘼owa wielokrotnie, z powodzeniem na najwi瘯szych scenach koncertowych kraju.
Na rok 2008 przypad這 Dwudziestolecie dzia豉lno軼i zespo逝. Najwa積iejszymi wydarzeniami koncertowymi by wyst瘼 na Castle Party i Przystanku Woodstock oraz doroczna trasa Abracadabra Gothic Tour, kt鏎a tym razem mia豉 charakter jubileuszowy.
Trasa stanowi豉 doskona貫 podsumowanie dotychczasowej kariery zespo逝 i okaza豉 si kolejnym du篡m sukcesem w ich dziejach.
W marcu 2009 ukaza這 si wydawnictwo Act IV – Przystanek Woodstock 2008 (DVD Live). W czerwcu br. Zesp馧 wszed do studia Izabelin aby zarejestrowa materia na nowy kr捫ek. Realizacj nagra zajmowa si Piotr Zygo.
Premiera p造ty o tradycyjnie kolorowym tytule Aurum (豉c. z這to) przewidziana jest na 5 pa寮ziernika 2009. Uka瞠 si ona nak豉dem firmy Universal Music Polska i b璠zie promowana podczas jesiennej trasy koncertowej Abracadabra Aurum Tour.


Obecny sk豉d:
Anja Orthodox - wokal
Micha Rollinger - klawisze
Krzysztof Najman - bas
Mariusz Kumala - gitara
Janusz Jastrz瑿owski – perkusja

Dyskografia
Purple (1990)
Blue (english version 1992)
Agnieszka (EP, 1992)
Violet (1993)
Scarlet (1995)
Cyan (1996)
Koncert’97 (1997)
Graphite (1999)
Blue (wersja polska 2000)
Fin de siecle (2000)
Pastel (2000)
Graphite (english version 2003)
Act III – Live 2003
Nero (2003)
Nero (english version 2004)
Reghina (EP, 2004)
Act IV – Przystanek Woodstock (2009)


Chcesz kupi nasze zdj璚ia?
ZOBACZ OFERT
Copyright © 2003-2021 dlastudenta.pl

FB dlaMaturzysty.pl reklama