Pizza w wiosennej odsłonie - 5 propozycji, które idealnie sprawdzą się w tym sezonie
Pizza - rodzaje pizzy
2018-07-25 08:29:44 | BiałystokSezon wiosenny to okres, w którym ciężkie jedzenie idzie w zapomnienie. Widoczne jest to w większości lokali gastronomicznych – menu zmienia się na dużo lżejsze. Królują przede wszystkim sałatki, zupy, wrapy itp. Zmiany widoczne są również w pizzeriach – zamawiając pizzę w Białymstoku czy innym mieście, możesz liczyć na wiosenne dodatki. Sprawdź, które warianty są modne w tym sezonie.
Jeżeli masz ochotę na smaczne jedzenie, które nadto nie obciąży Twojego żołądka, skuś się na pizzę. To uniwersalne danie, które może przybierać różne oblicza – w zależności od tego, jaki masz nastrój, na co masz ochotę czy... jaka jest pora roku.
Pizza wiosenna – kolory na talerzu
Wiosenna odsłona pizzy to przede wszystkim soczyste kolory: zieleń, czerwień, kolor żółty czy pomarańczowy. Taka wielobarwność to zasługa odpowiednio dobranych dodatków – tylko od Ciebie zależy, jak apetycznie będzie wyglądać.
- Pizza wiosenna z mango i kiełbasą chorizo
Połączenie wyrazistej kiełbasy chorizo ze słodkością mango z pewnością Cię zachwyci. Taka kompozycja smakowa będzie prawdziwą przyjemnością dla podniebienia. Gdy na wierzch wyłożysz garść listków rukoli, pizza nie tylko będzie doskonale smakować, ale i prezentować się apetycznie.
Zamów taką pizzę w Białymstoku lub innym mieście, by poczuć prawdziwie wiosenny klimat.
- Pizza ze szparagami
Sezon na szparagi trwa od połowy kwietnia lub od początku maja i trwa zaledwie kilka tygodni. Chcąc więc skosztować pizzy w takiej wiosennej odsłonie, trzeba się spieszyć.
Zielone szparagi świetnie będą komponować się z ogórkiem gruntowym, ogórkiem kiszonym i cebulą dymką. Takie połączenie składników gwarantuje przyjemne doznania dla kubków smakowych.
- Pizza ze szparagami, pomidorami i karczochami
Szparagi, pomidorki koktajlowe oraz karczochy to połączenie, które doskonale sprawdzi się na pizzy w wersji wiosennej. Takie danie jest nie tylko smaczne, ale i bardzo lekkie.
- Pizza z kukurydzą, zielonym groszkiem i porem
Jeżeli jesz także oczami, połączenie kukurydzy i zielonego groszku będzie propozycją dla Ciebie. Całość wzbogacą piórka czerwonej cebuli, która – wraz z zieloną częścią pora – doda pizzy delikatnej ostrości.
- Pizza z szynką parmeńską, pomidorkami i rukolą
Kompozycja składająca się z szynki parmeńskiej, pomidorków koktajlowych i rukoli to iście wiosenne połączenie. Jeżeli lubisz, możesz wzbogacić je zielonymi oliwkami. Idealne w smaku, zachwyca również wizualnie – aż chce się jeść oczami.
Pizzę w wiosennej odsłonie zamów online
Masz ochotę na wiosenne jedzenie? Zamów pizzę w Białymstoku lub innym mieście, korzystając z serwisu gastronomicznego. Dzięki temu możesz wybrać taki wariant włoskiego specjału, który będzie odzwierciedleniem Twoich wiosennych smaków.
Artykuł Zewnętrzny
fot. materiały pizzaportal.pl