Dania główne - Kulinaria
Mięso dokładnie umyć, osuszyć. Usunąć żyły i nadmiar tłuszczu.
Cukinie umyć, pokroić (nie obierać!) na plastry o szerokości ok. 1cm.
Pieczarki dokładnie umyć, obrać i sparzyć wrzątkiem.
Przygotować niewielkie naczynie żaroodporne. Dno dokładnie wysmarować masłem. Wysypać warstwę makaronu penne (surowego).
cukinie dokładnie obmyć
Ziemniaki myjemy, obieramy i kroimy w plasterki (talarki). Smażymy na patelni na rozgrzanym oleju, dopóki nie zrumienią się z obu stron.
Brokuły myjemy i rozdzielamy na malutkie koszyczki. Wrzucamy do wrzątku i przez minute sparzamy.
Falafel to wegetariańskie kotleciki z ciecierzycy. Są naprawdę pyszną alternatywą dla kotletów wykonanych z mięsa. Wykonując je postępujemy jak przy humusie, czyli miksujemy wszystkie składniki razem.
Cukinię i bakłażana obieramy i kroimy w kosteczkę. Paprykę myjemy, usuwamy gniazda nasienne i także kroimy w kosteczkę.
Ziemniaki (najlepiej średniej wielkości) obieramy, myjemy i ścieramy na tarce. Tak samo postępujemy z cebulą.
Jakie korzyści niesie za sobą catering dietetyczny? I najważniejsze: czy to dobra opcja na studencką kieszeń?
Kaufland przygotował specjalną ofertę prezentowaną w ramach najnowszej letniej kampanii reklamowej.
Szczęśliwa po stosunku, masz wrażenie jakbyś znajdowała się w raju. Chciałoby się krzyknąć: Chwilo trwaj! Nic nie sprowadzi cię szybciej na Ziemie, jak fakt, iż ...
Co zrobić w sytuacji, gdy odbyłaś stosunek bez zabezpieczenia i obawiasz się zajścia w niechcianą ciążę?