Dania główne - Kulinaria
Pieczarki dusić na wolnym ogniu ok.15 minut. Do zmielonego mięsa dodać pokrojoną w kostkę paprykę, utarty ser żółty, jajka, musztardę i keczup. Czosnek ucierać nożem albo przepuścić przez praskę.
W garnku roztopić 30 g masła i obsmażyć w nim na wolnym ogniu cebulę, nie dopuszczając, by się zrumieniła. Po kilku minutach wsypać ryż.
Polacy zachwycają się chińskim kurczakiem, włoską pizzą czy tureckim kebabem. To już nie moda, a przyzwyczajenie, codzienność. Zajrzyjmy jednak do naszych bliższych sąsiadów - Niemców.
Bakłażany pokroić w grube plastry około 2 cm.
Marchewki, seler i pietruszkę zetrzeć na tarce.
Na jednej patelni usmażyć zmielone filety przyprawione papryką słodką i pieprzem ziołowym (mogą być też pokrojone w drobne kawałeczki).
W niewielkim garnku na małym ogniu dodaj śmietankę i trzy rodzaje sera (jeśli wcześniej je zetrzemy łatwiej się roztopią).
Panierka zmienia smak mięsa podobnie jak makijaż nadaje smak kobiecie. Jest znakomitym dodatkiem, dzięki czemu danie smakuje jeszcze bardziej.
Ostudzone ziemniaki mieszamy z jajkiem i mąką, doprawiamy pieprzem, solą, maggi i gałką muszkatałową
Posiekaną cebulę podsmażyć w woku lub na innej głębokiej patelni.
Jakie korzyści niesie za sobą catering dietetyczny? I najważniejsze: czy to dobra opcja na studencką kieszeń?
Kaufland przygotował specjalną ofertę prezentowaną w ramach najnowszej letniej kampanii reklamowej.
Szczęśliwa po stosunku, masz wrażenie jakbyś znajdowała się w raju. Chciałoby się krzyknąć: Chwilo trwaj! Nic nie sprowadzi cię szybciej na Ziemie, jak fakt, iż ...
Co zrobić w sytuacji, gdy odbyłaś stosunek bez zabezpieczenia i obawiasz się zajścia w niechcianą ciążę?